Smeštajni kapaciteti

smeštaj

smeštaj

Dom Altina, čine sa dva namenski građena objekta, koja su na prvom spratu povezana prostranom zimskom baštom. Prostor je višenamenski, uredan, sa mnogo cveća, zelenila, opreme za sedenje i to je prijatno mesto za druženje i odmor.
Svaki objekat ima ugrađen bešumni lift.

U prizemlju A krila, nalazi se veliki dnevni boravak sa trpezarijom, prostor je funkionalno opremljen i uredan, a kroz ogromne prozore vidi se dvorište, sa fontanom i mnogo cveća, a na obližnjim zidovima, nalaze se naslikani murali, koji ostavljaju prijatan utisak.

Želimo da naši korisnici imaju prijatan doživljaj u svakom trenutuku, da je sve oko njih veselo, životno i živopisno. Oni su zahvalni zbog toga, i s ponosom pokazuju svojoj porodici i prijateljima ambijent u kome provode vreme.
U prizemlju je bar, gde se nude sokovi, voda, čaj i kafa a u blizini je i biblioteka. Ovaj prostor je zgodno mesto za međusobno druženje i susrete sa porodicama.

Korisnici B krila imaju na raspolaganju dve trpezarije, koje su veoma lepo opremljene, uredne i prijatne za boravak i druženje.

Objekat je opremljen protivpožarnom opremom, u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast, a posedujemo i agregat, u slučaju nestanka električne energije.

Kapaciteti za smeštaj korisnika

Nudimo smeštaj u: apartmanima, garsonjerama, jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i stacionaru ….
Sve prostorije su prostrane, imaju dosta dnevne svetlosti,veoma su komforne, uredne, okrečene u prijatne pastelne boje.
Sobe imaju: predsoblje, garderobni ormar, sopstveno kupatilo sa tuš kabinom, udoban ležaj, sto sa stolicama, natkasnu, televizor i telefon. Postoji mogućnost da korisnici donesu i deo svog nameštaja ako to žele.

Stacionar doma, nalazi se na posebnom spratu, i namenjen je za bolesne i nepokretne korisnike. U njemu se sprovodi, intenzivnija medicinska nega i lečenje, i u potpunosti je prilagođen potrebama bolesnih.
Opremljen je neophodnim nameštajem, aparatima, pomagalima, medicinskim krevetima sa antidekubitnim dušecima. Na istom spratu, nalazi se i ambulanta za medicinsko osoblje, apoteka sa lekovima.
Prostor je povezan zvučnom signalizacijom sa osobljem, i pokriven video nadzorom.

 

Kapacitet doma Altina 2 je 77 korisnika.

Fotografije:

Altina 1

Altina 2