Dom za stare i bolesne „Altina“ nosilac je licence Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije br.022-02-00219/2016-19 od 28.11.2016. Organizacija života i rada u domu je pre svega usmerena na timski rad medicinskih sestara, lekara i socijalnog radnika koji pomaže korisnicima u adaptaciji i prilagođavanju životu u domu.

Posete su dozvoljene svakog dana od 9h do 19h.

Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne, neke od njih imaju televizor i izlaz na terasu. Svaka soba ima svoje kupatilo. Higijena prostorija se održava svakodnevno, a korisnici su pod nadzorom stručnog medicinskog osoblja 24h.

Na ulazu u zgradu nalazi se letnja bašta u kojoj je dozvoljeno pušenje. U dnevnom boravku doma korisnici zajedno provode vreme, gledaju televiziju, druže se, igraju karte, dolaze na likovne radionice i radno okupacione aktivnosti.

Bešumni lift se nalazi u zgradi doma, kao i sala za fizikalnu terapiju sa razbojem i biciklom. Među korisnicima ovog doma nalaze se pokretni, polupokretni i nepokretni korisnici među kojima su i dijabetičari, ljudi sa Alchajmerovom bolešću, moždanim udarom i onkološki bolesnici. Ima i onih koji se odluče za boravak u domu da ne bi bili usamljeni. Prija im društvo kao i saznanje da o njima neko brine.